Medicijnen 1

Medisch dossier

U brengt een bezoek aan de huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat de arts die u helpt, uw medisch dossier kan inzien.

U dient dit zelf te regelen

Dit kan bij uw eigen huisarts en apotheek. Dit kunnen wij niet voor u doen. Neem contact op met uw huisarts en/of apotheek en regel de toestemming. Dit kan mondeling. 

  • Als dit niet geregeld is
    Dan kunnen medewerkers op de huisartsenpost uw gegevens niet inzien. 
  • Als dit wel geregeld is
    Dan wordt de samenvatting van uw dossier weergegeven op het moment dat u wordt behandeld. Dit gaat via het LSP (Landelijk Schakelpunt) op basis van uw BSN (burgerservicenummer).
Noodnummer gegevens

Liever online regelen

Deze toestemming kunt u ook online met uw DigiD regelen. Dit kan hier

Bij de huisartsenpost

Als u de toestemming heeft geregeld en u komt bij de huisartsenpost, dan kunnen we u goed verder helpen. Met uw BSN (Burgerservicenummer) kunnen we uw medisch dossier inzien. 

Verslag bezoek huisartsenpost

Wanneer u contact heeft gehad met de huisartsenpost (ook telefonisch) sturen we daarvan een verslag naar uw eigen huisarts. De huisarts voegt dit de eerstvolgende werkdag toe aan uw medisch dossier. Mocht u er achteraf vragen over hebben, dan kunt u bij uw eigen huisarts terecht. 

Deze gegevens gebruiken en bewaren wij

Bij de huisartsenpost worden gegevens verwerkt die noodzakelijk zijn voor de zorg aan patiënten. In onze privacyverklaring vindt u meer informatie. Hierin staat welke persoonsgegevens we waarvoor vastleggen en hoe we daarmee omgaan.