Bewegen 1

Leefstijlinterventie

Er worden 3 typen van de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering (BeweegKuur, SLIMMER en CooL). Binnen de Gelderse Vallei wordt op dit moment alleen CooL (Coaching op leefstijl) aangeboden.

Wat doen wij?

Wij zijn contractpartner voor de GLI. Wij hebben contracten voor het aanbieden van de GLI met alle zorgverzekeraars. Leefstijlcoaches die in de regio Gelderse Vallei de GLI willen uitvoeren kunnen bij ons een contract afsluiten als zij aan alle voorwaarden voldoen. 

Wij zijn verantwoordelijk voor voldoende aanbod in onze regio. Wij ondersteunen in de communicatie tussen huisartsenpraktijken en aanbieders, maken afspraken om de kwaliteit van zorg in de uitvoering te beschermen en verzorgen het declaratieproces. 

Wat bieden wij?

Er zijn binnen de regio verschillende leefstijlcoaches gecontracteerd die CooL aanbieden. De GLI’s BeweegKuur en SLIMMER worden op dit moment nog niet aangeboden in de Gelderse Vallei. Zie hier een actueel overzicht van gecontracteerde leefstijlcoaches en hun werkgebied. 

Meer informatie of zelf aan de slag?

Neem contact op met Marijke ten Haaf, contactpersoon voor de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) via ketenzorg@hagv.nl.