Materialen 1

Dit zijn wij

Huisartsen Gelderse Vallei is dé netwerkorganisatie voor huisartsenzorg in de regio Gelderse Vallei. Wij maken ons sterk voor de aangesloten huisartsenpraktijken. Dit doen wij door hen ondersteuning te bieden en het organiseren/regelen van samenwerkingsverbanden.

Ontstaan Huisartsen Gelderse Vallei

Onze organisatie is in 2013 ontstaan door het samengaan van de Coöperatieve vereniging Huisartsenpost ‘de Gelderse Vallei’ en de Regionale Organisatie Huisartsen Gelderse Vallei. In 2018 is ook de Stichting Werkgroep Deskundigheid Huisartsen (WDH) aangesloten. 

Vereniging en werkmaatschappij

Huisartsen Gelderse Vallei bestaat uit een vereniging en een werkmaatschappij. Bij de Coöperatieve vereniging Huisartsen Gelderse Vallei zijn alle huisartsen uit de regio aangesloten. De vereniging wordt bestuurd door een bestuur van 4 huisartsen en is enig aandeelhouder in de werkmaatschappij Holding Huisartsen de Gelderse Vallei B.V.. 

4 dochterondernemingen

De holding heeft 4 ondernemingen onder zich: 

 1. Huisartsenpost Gelderse Vallei
  Levert de spoedeisende huisartsenzorg buiten kantooruren. 
 2. Ketenzorg Gelderse Vallei
  Organiseert en faciliteert bepaalde vormen van chronische zorg in de dagpraktijk. 
 3. POH GGZ Gelderse Vallei
  Ondersteunt huisartsen bij het leveren van geestelijke gezondheidszorg in de dagpraktijk. 
 4. Gelderse Vallei Academie
  Biedt scholingen voor huisartsen en praktijkmedewerkers in de regio. 

Organisatiestructuur

De holding en haar dochterondernemingen worden bestuurd door een Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur bestaat uit een algemeen directeur en een medisch directeur. De Raad van Commissarissen (RvC) houdt onafhankelijk toezicht op de organisatie. Zie hieronder ons organogram.

Organogram HAGV