Afscheid Ronald Hendrikse v1

Afscheid medisch bestuurder Ronald Hendrikse

29-12-2020

Eind december 2020 heeft Ronald Hendrikse, medisch bestuurder, afscheid genomen van Huisartsen Gelderse Vallei (HAGV). Ronald is vanaf het begin verbonden geweest aan de huisartsenorganisatie.

Zo was Ronald actief bij de oprichting van de huisartsenpost en is hij vanaf dat moment altijd bij de organisatie betrokken geweest. Hij was sinds 2013 als bestuurder verbonden aan de organisatie en gaat zich nu weer geheel aan zijn huisartsenpraktijk wijden. Vanuit die rol blijft hij de komende jaren gelukkig nog even betrokken bij onze regio. We blikken terug op onze tijd met Ronald. 

Een echte huisarts

Ronald is voor alles een echte huisarts, ook als bestuurder: altijd eerst luisterend, analyserend en pas daarna reagerend. Hij wist de belangen van HAGV en die van de aangesloten huisartsen goed met elkaar te verbinden. Hij is een integere en oprechte collega, die rustig en rechtvaardig omgaat met soms conflicterende belangen. Met zijn humoristische inslag weet hij een lastig onderwerp te relativeren. Door zijn wat afwachtende houding heeft hij als medisch bestuurder in het begin wel moeten zoeken naar de juiste balans in de samenwerking binnen een tweehoofdige Raad van Bestuur. Later heeft Ronald zijn balans gevonden en kon hij goed de countervailing power ontwikkelen die er nodig is in een duaal bestuur.

Als persoon is Ronald zeer toegankelijk, niet primair reagerend, maar nadenkend en met een weloverwogen mening. We hebben hem leren kennen als een bruggenbouwer, die altijd op zoek was naar het compromis - en dat vaak ook vond. Hij heeft een rustige attitude, waar je als patiënt, maar ook als bestuurder en commissaris vertrouwen van krijgt. We hebben in de afgelopen jaren met veel plezier met hem samengewerkt.

Zijn werkzaamheden worden voor een groot deel overgenomen door een nieuwe collega, Marije Hilhorst, Directeur Zorg. Voor zaken met betrekking tot de huisartsenpost of de ketenzorg, kunt u voortaan bij Marije terecht. 

Wij gaan verder met een eenhoofdige Raad van Bestuur. Op dit moment is de selectieprocedure voor een bestuurder gaande en wij verwachten u in het tweede kwartaal van 2021 kennis te kunnen laten maken met onze nieuwe bestuurder. Tot die tijd worden de honneurs waargenomen door Bas Rikken, Raad van Bestuur a.i. sinds maart 2020.

Door de coronamaatregelen is een afscheidsbijeenkomst nu helaas niet mogelijk. Indien een passend afscheid over enkele maanden wel mogelijk is, ontvangt u daar tegen die tijd bericht over. De Raad van Commissarissen en het Coöperatiebestuur bedanken Ronald Hendrikse zeer voor zijn betrokken en vertrouwenwekkende bestuur van HAGV. Wij gaan hem enorm missen. 

Jan van Dijken, voorzitter Coöperatiebestuur
Wendela Hingst, voorzitter Raad van Commissarissen