Corona tent ZGV

Alcohol wordt omgezet in handalcohol

1-4-2020

Er is een schaarste aan beschermingsmiddelen voor zorgmedewerkers. Zo ook voor huisartsenpraktijken en haar medewerkers. Huisartsen Gelderse Vallei (HAGV) speelt hier slim op in.

“Vorige week hebben wij van de WUR (Wageningse Universiteit) een grote hoeveelheid alcohol gekregen”, vertelt medisch directeur Ronald Hendrikse. “Deze hoeveelheid alcohol wordt momenteel in Apotheek Weideman in Ede omgezet in handalcohol, waarmee alle huisartsenpraktijken in onze regio én Ziekenhuis Gelderse Vallei zijn geholpen.” 

Eén van de vele samenwerkingen

Het omzetten van alcohol naar handalcohol is een voorbeeld van de steun en medewerking die HAGV van veel bedrijven en instanties krijgt. “Het is nog maar één voorbeeld van mooie nieuwe samenwerkingen”, aldus Hendrikse. “Zo zijn er nog diverse donaties van beschermingsmaskers binnengekomen, hebben we witte jassen van scholen mogen ontvangen voor in de praktijken en heeft een wasserij deze chemisch gereinigd voor ons.” 

“Dankbaar, maar we zijn er nog niet”

De medisch directeur en tevens huisarts is dankbaar voor de materialen: “Deze initiatieven worden dankbaar ontvangen en helpen ons veilige zorg te kunnen blijven leveren in de regio. Het is zo mooi om te zien dat we van allerlei kanten worden geholpen. We zijn er echter nog niet. Elke hulp is welkom.”