Huisartsenpost rookvrij

22-8-2019

Vanaf 1 oktober 2019 is Ziekenhuis Gelderse Vallei, waaronder ook de huisartsenpost, volledig rookvrij. Er mag dan niet meer in het gebouw en op het terrein in Ede gerookt worden.

Met het rookvrij maken van het terrein willen we een gezonde, rookvrije leef- en werkomgeving bieden voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Vanaf dan kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers hier rookvrij verblijven en werken. Zo dragen we samen met Ziekenhuis Gelderse Vallei bij aan tabaksontmoediging en -preventie in de regio.

Patiënten en medewerkers stimuleren om te stoppen met roken

De aankomende tijd worden er bij de entree van het ziekenhuisterrein rookvrij spandoeken en borden geplaatst. Ook worden rookplekken, waaronder de overdekte rookplek op het terrein van de huisartsenpost, verwijderd. Op de huidige rookplekken hangt al een aankondiging dat de rookplekken gaan verdwijnen. Patiënten en medewerkers die met roken willen stoppen, krijgen informatie over hoe zij daarbij hulp kunnen krijgen. Medewerkers die willen stoppen met roken krijgen een cursus aangeboden.

Rookvrij 288x300