Coronatest

Online coronatest aanvragen en uitslag zien mogelijk

13-8-2020

Iedereen met (milde) klachten - die passen bij het coronavirus - kan online een testafspraak maken en de uitslag van de coronatest bekijken. Dit is een aanvulling op het landelijk coronatest afsprakennummer 0800 – 1202. Dit nummer blijft 7 dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar voor het maken van een testafspraak.

Bron: Rijksoverheid

Online kan een testafspraak gemaakt worden via rijksoverheid.nl/coronatest. Om een afspraak te maken heeft u uw DigiD nodig. Op basis van de ingevoerde postcode toont het systeem testlocaties en beschikbare tijdstippen. Na de keuze volgt een afspraakbevestiging per e-mail en sms. 

Als de uitslag bekend is, wordt dit per e-mail gemeld. Het inzien van de uitslag kan weer via de coronatest-website, door in te loggen met uw DigiD. Positieve testuitslagen worden nog steeds uitsluitend telefonisch doorgegeven door de GGD. Bij de uitslag wordt namelijk direct het bron- en contactonderzoek gestart. 

De mogelijkheid om online afspraken te maken is bedoeld als aanvulling op het landelijk coronatest afsprakennummer 0800-1202. 

Meer informatie

De coronatest website is een initiatief van alle GGD'en, GGD GHOR Nederland en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Op rijksoverheid.nl/coronatest is alle informatie terug te vinden over het testen en het eventuele bron- en contactonderzoek wat daarop volgt. Voor Nederlanders die geen testafspraak willen maken, maar andere vragen willen stellen over het coronavirus blijft het publieksinformatienummer 0800-1351 beschikbaar. Meer informatie is te vinden op rijksoverheid.nl/coronatest

Bron: Rijksoverheid